torstai 13. toukokuuta 2010

Jätäthän pommisi tähän, kiitos

Tapahtui tänään:

Josca: Öh, Andrew? Why there is a balloon in our shower stall?

Andrew: Because sometimes my balloon likes to take a shower!

Andrewlla on siis oma ilmapallo, jonka kanssa se jaksaa väsymättä leikkiä. Pari päivää sitten ihmettelin olohuoneesta kuuluvaa ääntä ja menin kurkkaamaan...no Andrewhan se siellä vaan pompotteli palloaan. Sittemmin tämä sininen pallo on alkanut elää ihan omaa elämäänsä: välillä se on keittiössä ("because it´s hungry") ja välillä vessanpöntöllä. Tänään pallolla oli siis aikomus mennä suihkuun. Jotenkin mulla tulee mieleen ihan se Winston niminen lentopallo, jota haaksirikkoutunut mies piti ystävänään Cast away-leffassa. :D

Tänään meillä oli viimeinen tunti pancake-kurssilla (eli sillä kirjallisuuskurssilla, jossa opettajan sanoma "paintings" kuuluu joka kerta korvaani "pancakes") ja se tarkoittaa samalla eroa hullusta kuskista. Kirjallisuuskurssi on siis Berzosan kampuksella, jonne matkustan bussilla aamuisin. Olen varmaankin maininnut jo joskus uudesta kuskita, jonka lääkitys ei taida olla ihan kohdillaan...meno on kerrassaan mieletöntä!

Joka kerta kun astun elävänä ulos bussista tämän kuskin kyydin jälkeen, huokaisen helpotuksesta ja iloitsen siitä että selvisin taas kerran hengissä. Kuski ajaa vailla mitään nopeusrajoituksia niin että mäissä ottaa vatsanpohjasta ja mutkissa alkaa oksettaa. Lisäksi hän tuntuu erikoistuneen tööttäilyyn ja viestii tällä tavoin hyvin usein ajellessaan. Meillä on tapana bussijonossa miettiä voisiko tänään kenties nukkua koulumatkan, kunnes linkkari sitten tulee ja joku toteaa että "ei, hullu kuskihan se siellä taas".

Ainiin, otsikko totta tosiaan. Joka kerta Moncloan metroasemalla kiinnitän huomiota erääseen luukkuun ja tekstiin, joka siinä lukee. Tähän mennessä en ole halunnut pilata hauskaa vaikutelmaa, jonka siitä saa. Luukussa lukee "uso exclusivo bomberos". Koska olen tiennyt että "uso" on käyttää, teksti on aina muuntunut päässäni tarkoittamaan pommiluukkua! Terroristien viimeinen tsäänssi jättää pommi pois ennen metroon astumista. :D Tänään vaivauduin selvittämään totuuden: teksti sanookin että luukku on vain palomiesten käytössä...kuinka tylsää.

Ja voi kuulkaas, onni on saksalainen maitonäkkileipä ja omatekemä keitto! Nyt sen tiedän. Jokunen viikko sitten bongasin Lidlistä saksalaista näkkileipää, jota olenkin siitä lähtien rouskuttanut ahkerasti, mutta tänään löysin vielä jotain tutumpaa! Täällä myydään kuin myydäänkin kanajauhelihaa! Suomessa käytän sitä usein keittoon tai pastakastikkeeseen, kun en tavallista jauhelihaa syö. Ja nyt olen neljä kuukautta etsittyäni löytänyt sen, ah! Se otti aikaa, mutta ehdinpäs. Löytämistä ei ainakaan paljon helpottanut se, että jauhis on värjätty kirkuvan punaiseksi (yök...) ja se kulkee nimellä "burger meat". Mutta 100% polloa se vaan on. Jihuuu!

Ja tiesittekö muuten, ettei täältä voi ostaa keittojuureksia valmiina pakastealtaasta? Sen sijaan ne myydään tuoreena omissa pakkauksissaan. Paketista löytyy viitisen porkkanaa, yksi sellerinvarsi, purjo ja jokin kasvis, jota epäilen wokvihanneksista tutuksi vesikastanjaksi. Nerokasta ja paljon terveellisempää! Vähän vain kuorimista ja pilkkomista ja enemmän keittämistä, mutta soppa on sitäkin parempaa ja takuulla freesiä. :) Nyt tiedän, millä elän loppuaikani täällä. Ah.

Ja btw, vesikastanja on oikea terveyspakkaus: "Kasvi on myös ravintokuidun, riboflaviinin, B6-vitamiinin, kaliumin, kuparin ja mangaanin lähde." says Wikipedia.

1 kommentti: