sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Kiitän ja kumarran

Se on kuulkaas aika hyvästellä tämä reissublogi, sillä seikkailu on ohitse ja minä yritän totutella elämään taas hyvin organisoidussa ja ajallaan toimivassa maassa. :) Spotify ei puhu enää espanjaa ja vihannekset ovat törkeän hintaisia. Sitä taidetaan siis olla kotona. Toisaalta ihanaa olla Suomessa, toisaalta ikävä Eunjia ja meidän kommuunia.

Blogini päättyy kiitoksiin, kuten hyvän kirjallisuuden kuuluukin. ;)

Ihan ensimmäisenä kiitos Juha. Sinä olit se joka sai kaikki "Mua vituttaa, väsyttää, ahdistaa, ei huvita"-viestit. Kiitos taustatuesta ja turvasta sekä vierailusta Madridiin! <3

Seuraavaksi kiitos porukat. Ilman näppärää asianhoitoa Suomessa moni juttu olisi jäänyt retuperälle. Kiitos myös sponsoroinnista ja erityisesti rakkaiden lapsukaisteni hyvästä hoidosta. Olen velkaa monta kissanhoitoa.

Kiitos Marsu ja Nina kaikista Skype-puheluista ja visiitistänne Madridissa! Ehdottomasti hauskin viikonloppuni Espanjassa. :D

Kiitos Liisa taustatuesta ja kirjeestä. :)

Kiitos Marjut, Emmi, Jossu ja Maria lähtiäiskortistani sekä Kouvola-postista. Se piristi päivääni. :D

Kiitos Kyamk, kun laskitte tämän ei-aina-niin-keskittyvän opiskelijan maailmalle.

Kiitos Otsakorpisäätiö apurahasta.

Kiitos Kirsti.

Ja ennen kaikkea: kiitos elämä! Olet ihmeellistä.

Lopuksi toivon ja vaadin, että jokainen joka on kerrankin lukenut tätä blogia ja näkee tämän tekstin, jättää minulle kommentin tähän postaukseen. Ei haittaa vaikka olisit mummoni kaiman kissan serkun hoitaja - jos olet lukenut, ilmoittaudu. Tiedän jo että lukijoita on paljon laajemmalti kuin aluksi kuvittelin. Olisi mukava tietää ketkä elivät kanssani tätä reissua. :)

Ja kommentointi tapahtuu näin:

Klikkaa tekstin alla näkyvää "0 kommenttia kohtaa". Valitse liukuvalikosta henkilöllisyydeksi nimetön, ellei sinulla ole tunnuksia tänne. Kirjoita kommentti ja paina lähetä - ei sen vaikeampaa.

Adios, hasta luego!

34 kommenttia:

  1. Tämä on vasta harjoituskommentti! Ä

    VastaaPoista
  2. Eipä kiittämistä :) , vastapalvelukset odottavat. T: pääsponsori, kissanhoitaja, näppärä asiainhoitaja !

    VastaaPoista
  3. Kiitos kovasti blogistasi! :) Mahtavaa, että jaksoit kirjoitella ja että onnekseni löysin tämän blogin! Anto paljon lisävirtaa hankkiutua vaihtoon! Kiitos ja kumarrus myös täältä sinne päin, siis :)

    VastaaPoista
  4. Olin au pairina Madridissa muutama vuosi sitten, ja kohta muutan takaisin sinne. On kivaa lukea näitä blogeja ja nähdä mitä elämyksiä toisilla suomalaisilla on Madridista :)

    VastaaPoista
  5. Toivottavasti kortista oli hyötyä... ;)) Jee kivaa ku oot taas meidän kaa koulussa juoruamassa!

    VastaaPoista
  6. Wäyy, nytkö tämä muka on jo ohi? :<
    Ei mutta kiitos tästäkin ajasta, kirjoitat ihanan positiivisella ja tarttuvalla tavalla ja blogiasi on ollut hirmuisen kivaa lukea :) Olen nauttinut jo pelkästään kirjoitustavastasi, vaikkei yli-informatiivista asiaa olisikaan ollut.
    Saatoit ehkä tartuttaa minuun vähän lisää "vaihdossa voisi olla kivaa..."-virusta...

    VastaaPoista
  7. Ääh, olisin voinut lukea tätä blogia vaikka ikuisuuksiin! Ainakin tulin kateelliseksi siellä olostasi ja aina aloin haaveilemaan omasta pääsystäni, jos jotain. ;D Mutta tosiaan oli älyttömän mukava lukea, kiitos! :)

    VastaaPoista
  8. Kirjoitit liian ahkerasti, jolloin kuulumiset tuli usein vaihettua yksipuolisesti. Aina välillä saa kiukutella, se kuuluu asiaan. :)

    VastaaPoista
  9. Kiitos hyvästä vaihtoblogista! Kirjoitat sujuvaa ja hauskaa tekstiä, ja odotin aina innolla postauksiasi:)

    VastaaPoista
  10. Kiitos tästä blogista. Tykkäsin kovasti lukemisesta, vaikka Espanja onkin niitä harvoja maita, joista en ole kovin kiinnostunut. Hyvää jatkoa!

    T. Annukka

    VastaaPoista
  11. kiitos, oli mukava lukea.

    VastaaPoista
  12. Monesti ekana koneelle tullessani tsekkasin, että mitä uutta Madridiin kuuluu. Kuten jo edellä monet sano, siun blogia oli ilo lukea. Niin mukaansa tempaavasti kirjoitit, että meitä taisi olla kaksi lukijaa kun Toni kurkki monesti miun olan yli lukiessani siun kommelluksista :)

    <3 Liisa

    VastaaPoista
  13. Täällä yksi innokas blogin seuraaja! :)
    -Pipsa

    VastaaPoista
  14. Tervetuloa Suomeen! Juttuja oli mukava lukea - kateellisena ja kaukokannustaen. Rovaniemelläkin jo oikea kesä tuomenkukkineen
    Unohtumattomia kesätunnelmia toivottaen
    Lentävä Lehmä

    VastaaPoista
  15. Kiitos ihanasta blogista, ollut ihan uskomattoman mahtavaa lukea seikkailuistasi :)
    Jos lisää seikkailun halua riittää esim lomalle, niin tiedä että täältä Tanskan toiseksi suurimmasta kaupungista (silti suurempi kun Helsinki, ähäkutti Suomi ;)), Aarhursista aina löytyy siulle nukkumapaikka ja kissankarvaa vaatteisiin...-ehkä ihan shoppailua ja juhlimistakin ;)

    -Chrisu

    VastaaPoista
  16. Todella sujuvaa ja kuvittavaa tekstiä päivien tapahtumista. On ollut ilo lukea kertomaasi. Tulevaisuutesi saattaisi olla kirjallisen ilmaisun alalla.
    t. Jussi 62 Vee

    VastaaPoista
  17. Kiitoksia mukavista lukuhetkistä.
    Onnea elämäsi taipaleelle, hymyillään kun tavataan.
    T. Taina

    VastaaPoista
  18. Kiitos mainioista lukuhetkistä. Kirjoituksesi ovat mielenkiintoisia ja mukaansatempaavia.
    Elämässäsi on edessä vielä monta mahtavaa seikkailua. Toivon, että saan myös seurata niitä. Olenhan seurannut "seikkailujasi" syntymästäsi asti;). Kaikkea hyvää tulevaisuudellesi ja anna elämän viedä.
    T. Irmeli-kummi

    VastaaPoista
  19. Kirjoituksiasi oli mielenkiintoista lukea, kiitos kun jaksoit kirjoitella. Muutenkin kiinnostaisi itseäkin jossain kohti tuo vaihtoon lähtö, nyt taas vähän enemmän ( :

    VastaaPoista
  20. Aivan sattumalta tänne eksyin ja ilo oli mitä suurin kun huomasin että olet saman koulun opiskelija kuin minä ja vaihtokoulukin on aivan sama! :)
    Blogi tuli kahlattua kerralla läpi ja moni mieltä painanut kysymyskin sai vastauksen.
    Itse opiskelen muotoilua ja olen lähdössä koko vuodeksi vaihtoon. Kokemuksistasi sain aivan uutta intoa koko vaihtoon lähtöön ja toivon että kohdalleni osuisi myös yhtä mainion kuuloisia kämppiksiä. Vähän kauhulla odottelen hullun kuskin koulumatkoja, mutta oli kiva kuulla vähän tulevasta koulustakin mitä siellä on vastassa.
    Kiitos siis hienosta blogista! Tuskin maltan odottaa oman vaihtoni alkua! :)

    -Minna

    VastaaPoista
  21. Vautsi vau Minna, hyvä sattuma! Syyskuussako tie vie Madridiin? Oiiiii miten mulla on ikävä sinne....yyyy, oon melkein kade!

    VastaaPoista
  22. Elokuun loppupuolella olisi tarkoitus lähteä että ehtisi ennen koulun alkua etsiä kämppää. Koulu alkaapi 2 syyskuuta kahden viikon espanjankielen kurssilla, joka tulee kyllä tarpeeseen kun viime espanjankielen kurssista on jo vierähtänyt pari vuotta.
    Nyt vaan pitäis se menolippu ostaa, viimeset paperi hässäkät hoitaa ja sit vaan menoks :)

    -Minna

    VastaaPoista
  23. Onnea matkaan! Madrid on ihana kaupunki ja meiän molemmat kampukset siellä mukavia. Toivottavasti saat kivoja kämppiksiä ja viihdyt. :)

    VastaaPoista
  24. Tuun vähän taas jälkijunassa, mutta elin kyllä kanssas tätä reissua:) Ole hyvä korteista ja kiitos itselles, kun jaksoit kertoa kuulumisia!
    -Emmi

    VastaaPoista
  25. Bongasin vasta nyt tämän blogin kun googlasin netistä vaihtokokemuksia Madridista. Luin kerralla kaiken, kuulostaa ihan mahtavalta kokemukselta!
    Olen itse lähdössä vaihtoon Madridiin syyslukukaudeksi, ja hieman tosiaan pelottaa kaikki käytännön hommien järjestely siellä kun espanjantaitoa ei oikeen ole ja oon melko ujo luonteeltani. Mutta tämä rohkaisi paljon! :)
    Ja mullakin on punainen tukka..saapa nähdä miten käy :D

    -Mari-

    VastaaPoista
  26. Otsakorpisäätiö kuittaa - kiitos raportissa olleesta vinkistä. Hasta luego!

    /Mari

    VastaaPoista
  27. lähdössä minilomalle madridiin ja päädyin tänne blogilistan kautta. Ohjeen mukaisesti kuittaan

    VastaaPoista
  28. kiva blogi vaikka vähän myöhässä tän löysin :) kiitti

    VastaaPoista
  29. Aivan loistava blogi, itse pidän paljon espanjasta ja voisi muuttaa sinne.. Paljon vapaampaa ja rennompaa kuin suomessa.

    VastaaPoista
  30. Voi Josca, nyt vasta luin tän siun ihan viimesen blogikirjotuksen ja siksipä jätän kommenttini vasta nyt! Ihanaa on ollut lukea siun tekstejä ja niistä on varmasti hyötyä nyt muös miun oman vaihdon aikana! Kiitos siis hirmuisesti! :)

    VastaaPoista
  31. Hola! Luin sun blogin pikapikaa läpi ja voin sanoa että vau, kirjotat ihanalla, eloisalla tavalla! Oon itse AMKissa ja mietin vaihtoa Espanjaan..En tiedä vielä miten käy mutta sun kokemus ainakin kannustaa lähtemään :) Gracias y te deseo una linda primavera!

    VastaaPoista
  32. Kiitos hyvästä blogista! Tuli koko homma luettua läpi :)

    Itsehän olen siis myös lähdössä tasan 2 viikon päästä vaihtoon Madridiin! :)

    VastaaPoista
  33. Olen itse lähdössä keväällä Madridiin vaihtoon juuri ammattikorkeasta ja liiketalouden puolelta joten tämä blogi oli minulle oikea aarreaitta! Tietenkin olisin kaivannut enemmänkin käytännön tietoa ja vinkkejä, mutta kukapa niistä jaksaisi blogia kirjoittaa! Postaus käytännön vinkeistä vaihtoonhakijoille oli todella hyvä ja tarpeellinen. Kiitos :)

    VastaaPoista