lauantai 17. huhtikuuta 2010

Kolme paholaisen keksintöä

Kuulin eilen illalla, että Steven ja Sole menevät tänään naimisiin. Ja sitten tämä häähullu nukkuu pommiin! Heräsin aamulla ja huomasin että kaikki ovat jo menneet. En vain tiennyt minne, joten missasin koko häät. Eivät ne mitkään sellaiset sadan vieraan kirkkohäät ole, vaan ihan vaan nopea vihkiminen jotta Sole saa oleskella luvallisesti Espanjassa. Toivon silti että ne tykkäävät toisistaan edes vähän.

Tänään olin tunnin kaupungilla ja taas ehti tapahtua vaikka ja mitä. Ensin tupaten täynnä olevassa risteyksessä meinasi syntyä kaaos, kun ruuhkien takaa alkoi kuulua ambulanssin ääni. No eihän se sieltä pääse mihinkään kun kymmenet autot tukkivat kaikki tiet! Kuskit alkoivat väistellä joka suuntaan välittämättä valoista ja olin varma että joku törmää johonkin - kunnes yhtäkkiä ambulanssille saatiin väylä ja tilanne oli ohi. Hämmentävän organisoitua toimintaa ottaen huomioon etteivät espanjalaiset tunnu edes tuntevan koko sanaa.

Täällä on myös pieni lauma mustia miehiä, jotka myyvät piraattikamaa kuten Espanjan rannikoilla ja Kanarian-saarilla. He kulkevat porukassa, levittävät lakanat kadulle ja järjestelevät salamannopeasti melkein aidot Ray banit myyntiin. Sitten kuin toisesta salamaniskusta (luulevat näkevänsä tai näkevät ihan oikeasti poliisin) he vetäisevät yhdestä narusta ja koko lakana muuttuu säkiksi, jonka he kiikuttavat nopeasti pois virkavallan silmistä. Sangen vikkelää. Kai ne ehtivät joskus myydäkin jotain, kun jaksavat tuota hommaa tehdä.

Espanja on mukava maa ja rakastan tätä kieltä ja nautin myös kulttuurista. Mutta. On kolme tapaa joita inhoan ja jotka ärrrsyttävät minua ihan mahdottomasti.

1. Siesta. Se on edelleen paholaisen keksintö. En näe mitään pointtia siinä, että lähes kaikki suljetaan klo 14-18! Arg. Jos et pääse asioille aamupäivällä, joudut odottamaan iltaan asti. Turha haaveillakaan että kaiken voisi hoitaa koulusta tullessaan.

2. Tuijotus ja naureskelu. Olen maininnut aiemminkin, että tässä maassa tuijotetaan ja töllötetään aivan häpeilemättä. Mutta sen lisäksi nämä myös hymähtelevät ja naureskelevat itsekseen kunhan ovat ensin tuijottaneet! Siitä tulee pohjoismaalaiselle väkisinkin sellainen tunne, että sinulle nauretaan. En tiedä mitä ne oikeasti myhäilevät ja onko niillä kaikilla vain vilkas ja hauska mielikuvitus. Joka tapauksessa inhoan tuota tapaa, etenkin ahtaassa metrossa jossa et pääse edes piiloon.

3. Kassaneidit. Ne pirulaiset antavat aina vaihtorahan takaisin niin, että tunkevat samaan kasaan setelit, kolikot ja kuitin. Sitten yrität siinä seuraavan asiakkaan tunkiessa jo päällesi saada rahoja rahapussiin. Ärrrsyttävää. Miksi ne eivät voisi tehdä niin kuin Suomessa ja antaa ensin vaikka setelit ja kuitin ja sitten kolikot??

Yarr.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti