torstai 1. huhtikuuta 2010

Mustekalan jos söisin

Jaahas, ei ehditty edes varsinaisiin pääsiäispyhiin asti kun nämä päättivät mielivaltaisesti sulkea suurimman osan kaupoista. Jo pelkästään siesta saa minut usein kiehumaan (mitä järkeä lyödä joka paikka seis parhaaseen aikaan 14-18??), mutta nämä näiden "omat vapaapäivät" ovat rrrrraivostuttavia. Yarrr.

No en minä oikeasti ihan kovasti kiehu, sillä maassa maan tavalla. Sitä muistuttelen itselleni aina, kun unohdan siestan ja yritän kauppaan koulusta tullessani. Mutta en tosiaan tiennyt että jo tänään aloitetaan pyhät. Onneksi keskustan iso El Corte Ingles on aina auki (tosin siitäkään ei ole varmuutta oikeina pyhinä :D).

Tänään etsin ensimmäistä kertaa kaupasta juuri tiettyjä tarvikkeita. Tähän mennessä olen syönyt oikeastaan sitä mitä olen kaupan hyllyiltä sattunut löytämään. Huomasinkin että operaatio suolakurkkujen ja sitruunapippurin metsästys osoittautui erittäin vaativaksi ja osin mahdottomaksi, sillä jälkimmäistä ei yksinkertaisesti ollut tarjolla kaupungin parhaassa ruokakaupassa. Suolakurkut löytyivät lopulta tuoretiskiltä vaellettuani ensin koko kaupan ympäri. En tiedä eikö täällä sitten ole tapana vetää suolakurkkuja niinkuin meillä Suomessa, mutta ainakin tarjonta oli kovin pieni. Itse kurkutkin ovat pikkiriikkisiä, mutta toivottavasti hyviä.

Tulin myös ajatelleeksi kuinka ruokailutottumukset muuttuvat vieraassa kulttuurissa ihan huomaamatta. Et voi yksinkertaisesti syödä täysin samoin kuin kotona, sillä kaikkea ei löydy uuden maan kaupoista. Täällä ihmiset ovat esimerkiksi tottuneet kokkaamaan tuoretta mustekalaa lonkeroineen päivineen ihan arkiruoaksi, kun meillä se taas kuuluu lähinnä huoltsikan uppopaistettuihin renkaisiin tai sitten hienoon ravintolaan fileeksi. Suomessa opiskelijan on edullista mussuttaa tonnikalaa, mutta Espanjassa tonnikala on melko kallista ja sanalla sanoen erilaista. Minä syön täällä useimmiten pastaa con paprika tai salaattia con kananmuna. Ja jugurttia ja saksalaista tummaa leipää.

Ja tietenkin Pepsi Lightia. Myönnän - olen repsahtanut taas juomaan. Enkä edes pienesti vaan aivan kamalasti! Espanjassa kahden litran pullo Pepsi lightia maksaa euron ja paikallisia kevyt kokiksia saa saman verran 44 sentillä. Eihän tällaisesta yhtälöstä voi seurata muuta kuin että imen pullon päivässä. Kuin sieni. Ja kämppikset ovat ymmällään kahjusta suomalaisesta, joka tuntuu elävän limsalla. Tänään Andrew ehdotti että Dani voisi ottaa minusta kuvia pulloni kanssa. :D Dani muuten kerran kysyi minulta, että juovatko suomalaiset niin paljon kokista koska meillä ei ole hedelmiä. Sain selittää että a) minä en ole kaikki suomalaiset, eikä suurin osa ihmisistä takuulla juo näin paljon b) meillä todellakin ON hedelmiä! Niitä tuodaan mm. Espanjasta. Kaikkea meidän pohjoisesta maasta ja luulaankin...

Tällä viikolla (eli muka-lomalla) olen paahtanut jo 6 esseetä, vielä pari kesken ja sitten pääsen vihdoinkin oikeasti lomailemaan! Huomenna tulee myös odotettu vieras Suomesta, joten olen blogitauolla muutaman päivän.

Feliz Semana Santa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti