keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Elamaa Espanjassa

Jaahas, eilen vahan hajotti. Se siita.

Tanaan takana on taas yksi sangen hullu koulupaiva, opettaja poti kaameaa kapulaa ja katsotutti meilla videota sen vuoksi ja toinen taas keksi oikein napakan kieltolauseen minulle.

- Josefina, where are you from?

- From Finland.

- Okay, I swear you'll never see Finland again if I see you one more time in Facebook on a lesson.

Miksei Kyamkin opettajat tata keksineet?? Toimii nimittain!

Hostellini on kylla todella mukava, mutta erittain hostellimainen edelliseen verrattuna. Ihmiset taalla ovat lomailemassa, juovat viinia ja olutta aamuun asti ja metuavat kaytavilla. Mina yritan opiskella. Eilen minulla poltti vahan kiinni, kun keittiossa koettiin taas kulttuurieroja. Ulkomaalaisilla on ihastuttava ja vihastuttava tapa jakaa asioita, kuten ruokaa. He kokkailevat ja tarjoavat sitten maistiaisia, ota ota. No pakkohan se on kohteliaasti ottaa, vaikka ruoka saattaa nayttaa ties milta.

Taman jalkeen nama tietenkin sitten odottavat etta saavat maistaa minun ruokaani. EI. Se on todellakin minun ruokaani. Suurin osa eurooppalaisista tuntuu myos syovan illallisen iltayhdeksan maissa, jolloin mina syon iltapalaa ja saan selittaa toistuvasti kuinka me suomalaiset vedetaan paivallinen iltapaivalla tai alkuillasta. No, oppiivatpahan meidan kulttuuria.

Odotan kuumeisesti viikonloppua, jolloin minun pitaisi viimein paasta muuttamaan kattohuoneeseeni. Kolmen viikon kiertolaiselama alkaa kyllastyttaa... Tosin taman hostellin aamiaiseksi tarjoamia toasteja ja mansikkahilloa jaa ikava. Ham.

Sitten aivan uusi osio blogiini - Spain Fackt File! N. kolmen viikon, kahden hostellin, kahden kampuksen ja monen kokemuksen myota voin kertoa teille pienia asioita Espanjasta, joita ette ehka tienneet. :)

1. Madridin metro on maailman kuudenneksi suurin

2. Taalla ovet aukeavat sisaanpain

3. Valokatkaisijat toimivat painvastoin kuin Suomessa

4. Tiskiharjan sijaan kaytetaan pienta sienta

5. Monet espanjalaiset tytot pukeutuvat kouluun minihameisiin tai pelkkaan pitkaan villapaitaan ja legginseihin

6. Tytot ovat kauniita, mutta sormenpaista korviin taynna mustaa pitkaa karvaa!

7. Myyja tarkistaa henkkarit jo euron korttiostoksesta

8. Postimaksu on kalliimpi jos kuori on varillinen (kylla, todellakin)

Enempaa ei nyt juolahda mieleen. Jatketaan toiste. Tanaan taidan lahta tsekkaamaan parit nahtavyydet kun ei tassa hostellilla kauheasti puuhaa ole.

Adios, hasta luego!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti