lauantai 13. helmikuuta 2010

Vuorossa kovaa elämistä

Haa, mulla on asunto! Tai siis huone. Joko minä tulen kevään mittaan huippukuntoon tai vaihtoehtoisesti läkähdyn ja putoan rappusia alas, sillä asunto sijaitsee hyvin hyvin korkealla viidennessä kerroksessa. Rappusia tuntuu riittävän taivaaseen asti ja kuin kiusaksi tämä huone todella sijaitsee lähes katolla, jonne kiivetään vielä yhdet hurjan kokoiset portaat. No, hyvää harjoitusta reisille.

Tuleva huoneeni on keskikokoinen Espanjan mittapuulla (olen nähnyt huomattavasti isompia sekä huomattavasti pienempiä) ja koska asustellaan korkealla, kattoni on vino ja siinä on pieni ja suloinen kattoikkuna. Huoneessa on vain sänky, lipasto ja kaappi mutta mitäs muuta sitä ihminen tarvitsisikaan ollakseen onnellinen. Yhteisiä tiloja asunnosta löytyy olohuone ja keittiö, mutta tilaa ei ole hirveästi. Kämppiksinäni siellä asustelee kolumbialainen poika, korealainen tyttö ja joku elämäntapataiteilija (oikeasti kai judo-opettaja tai vastaava...). Odotan innolla! Joudun viettämään vielä pari viikkoa hostellissa ennenkuin pääsen muuttamaan. Sen jälkeen ei muuta kuin kovaa elämistä lainatakseni erästä insinööriä. :)

Vaikkakin olen sopeutunut melko hyvin näiden kiihkeiden eurooppalaisten tapoihin, on muutama asia joita en vaan suomalaisena voi ymmärtää. A) Sisällä kävellään kengät jalassa. Lattiat ovat useimmiten kivisiä ja todella kylmiä & erittäin likaisia kun kaikki tassuttelevat ulkojalkineissa. Mutta silti, kengät jalassa sohvalle katsomaan telkkaria?? No way. Ostin tohvelit ja sain hämmästyneitä katseita osakseni. B) Lähelläni kulkee muutama suuri katu. Toisella kadulla, Gran Vialla, seisoo aamusta iltaan vierekkäin poliiseja ja prostituoituja. Näistä ensimmäisillä on univormut ja moottoripyörät, toisilla minihameet ja verkkosukkahousut. Suomalaisen silmään tämä näyttää todella räikeältä ja erikoiselta...mutta Espanjassa espanjalaisten tavalla, I guess.

Tänään piti olla viini-ilta, mutta sen sijaan olen torkkunut hostellihuoneessani. Kipeä ja väsynyt olo. :/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti