sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Turisti sydän Madrid (kuveja)

Tällainen turha sunnuntai-illan postaus vielä.
Espanjan läksyni ovat tästä lähtien aina oikein. Tappelin niiden kanssa tunnin ennen kuin hitaat aivosoluni tavoittivat ajatuksen: minähän asun kolumbialaisen pojan kanssa jolla on sekä täydellinen englanti että espanja! Ei muuta kun tarkistuttamaan! Loistavaa, opin myös koko ajan lisää kun kuuntelen mitä nuo höpisevät (ja laulavat..) tuolla olohuoneessa. Espanjan sanavarastoni alkaa olla kattava, mutta keskustelua sillä on vielä vaikea rakentaa.



Tuossa yläpuolella on kuva ruotsalaissyntyisestä Ikeastamme, joka on onnistuneesti levittäytynyt ympäri maailmaa. Helsingin Ikeat ovat suuria, mutta Madridin oli vielä suurempi. Sinne voisi kadota loppuiäkseen jos erehtyy pois kulkuviivalta. Tuon pytingin vieressä on iso ja ihana ostoskeskus La Gavia, johon en eilen päässyt kunnolla penkomaan mukanani olleen tytön vuoksi. Tai siis en kehdannut mennä enää hypelöimään mitään ostettavaa sen jälkeen kun tyttö kauhistui 47 euron loppusummaa Ikeassa...Kävin tänään heittämässä tunnin turhan reissun vain huomatakseni ettei ostosparatiisi ole sunnuntaisin auki. Nice. Yritän uudestaan huomenna.

Olin tänään myös ihka oikea turisti ja menin turistikauppaan! Ne ovat pieniä ja söpöjä, niitä on joka puolella ja useimmiten niissä myydään kaikkea Madrid-roinaa tuhkakupeista esiliinoihin. Tänään metrotunnelissa löysin yhdestä sellaisesta oikein suloisen jääkaappimagneetin ja ostin sen vaikka se olikin ihan liian turistimainen. Keräilen kotona tärkeitä ja merkityksellisiä magneetteja jääkaappini oveen ja se pääsee kunniapaikalle. Lisäksi mukaani tarttui todella kätevä ja minun näköinen avaimenperä, jonka sisään avaimet voi tunkea ja jota en pysty hukkaamaan niin helposti.




Minulle muuten selvisi miksi meillä ei ole mikroa. Tämän asunnon omistaa kaksi veljestä, toinen heistä on tällä hetkellä Kiinassa teillä tuntemattomilla (häneltä tämän huoneen alunperin vuokrasin) ja toinen täällä. En tiedä heistä oikeastaan mitään, mutta he näyttävät brasilialaisilta ja puhuvat vähän englantia. Tämä täällä asuva vellos on hieman erikoinen... Syö ruoaksi neljä soijajugurttia eikä halua mikroa, sillä "mircowave are not natural, it destroys the food". Ookei. Mutta aamupäivällä nautittu olut ei ole luonnon tasapainolle pahaksi? :D Tämä kaveri ei myöskään työskentele eikä opiskele, mutta on käsittääkseni kung fu-opettaja. Että tervetuloa vaan kaikki murtovarkaat meille!

Ei mulla mitään asiaa ollut. Kuhan välttelen englanninkielisen esseen tekoa...äh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti