torstai 18. helmikuuta 2010

Tyyne

Jos haluaa vaihtoon esimerkiksi Madridiin ja valitsee saman koulun kuin minä, kannattaa varautua siihen ettei mikään toimi niin kuin meillä Suomessa. Kaikki on selvitettävä itse eikä kukaan tule neuvomaan, mitä sinun pitää ja tulee tehdä - mutta silti sinun odotetaan tekevän kaiken pakollisen. Tänään sain yllättäen tietää että me olemme osa jotain uutta koulutussysteemiä, joka mm. muuttaa perjantaiset vapaat koulupäiviksi, tekee tunneilla istumisesta pakollista (muuten et pääse kokeeseen) ja esimerkiksi tunnilla juominen on kielletty. Siis vedenkin. Joten kuole vaikka janoon.

Saatan myös joutua vaihtamaan hostellia, sillä kämppikseni oli katsonut netistä että tämä nykyinen olisi ensi viikolla täynnä. Great. Kaikki on enemmän ja vähemmän v*tuillaan. Tiesihän sen jo etukäteen että niin varmasti jossain vaiheessa on, mutta ottaa päähän silti enemmän kuin aikoihin. Electronini ei suostu jostain syystä toimimaan kuin silloin tällöin ja täällä ei voi myöskään olettaa automaattien toimivan. Saatat joutua juoksemaan korttelitolkulla löytääksesi toimivan yksilön.

Äsken ollessani tupakalla chileläinen mimmi kysyi heti "What´s wrong, you´re not showing happy face?". En tiennyt olevani jo niin kypsä, että sen näkee naamasta. Täytyy yrittää piristyä.

Aamulla sain onneksi kuitenkin postia Suomesta: lehden ja mm. vaaleanpunaiset sormikkaat. Nyt ei tarvitse sentään enää palella. Myös H&M:n miesmyyjä yllätti minut iloisesti (kenties naamani oli niin rutussa että hänkin huomasi sen?) kun ostin lohdutusvaatteen koulun jälkeen (musta kauluspaita btw, niitä kun ei ennestään montaa olekaan) - hän antoi minulle pehmopupun! Nimesin sen Tyyneksi, koska olen haaveillut ihan oikeasta pupusta jolle antaisin saman nimen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti