maanantai 1. maaliskuuta 2010

Kill Josefina vol2.

Nyt se on sitten saatu, viimeinen tappouhkaus. Tottakai minun piti mennä kokeilemaan onneani ja vilkaista mitä uutisia Maikkarin etusivulla on. Kesken tunnin. Yhtäkkiä takaani kuului tyynen rauhallinen toteamus "Josefina, I will kill you". Ups. Tämä oli siis se samainen opettaja, joka uhkasi jo aiemmin tappaa minut jos menen Facebookiin tunnilla. Näköjään se ukaasi koski myös muita nettisivuja. Seuraavalla tunnilla istunkin sitten opettajan valvovan silmän alla. Tulee jotenkin kummallisesti yläaste mieleen...

Tänään kävin koulun jälkeen siellä La Gavian ostosparatiisissa. Voi härregyd miten iso ja ihana paikka! Kulutin puolitoista tuntia ihan vain katselemalla, en edes ostanut mitään (ihme). Siitä puheen ollen: raha on täällä vähän sellainen puheenaihe, jota ei kannata ottaa esille. Olen oppinut pitämään pääni kiinni siitä kuinka paljon meille suomalaisille maksetaan apurahoja ja Kelan tukia.

Monet ulkomaalaiset opiskelijat tulevat tänne 500€ taskussaan ja aikovat elää sillä koko kevään. He eivät saa puoliakaan siitä mitä meille poroporvareille suomalaisille annetaan. Monien mielestä olen rikas, kun pystyn käyttämään viisikymppiä Ikeaan tai maksamaan itseni sisään clubille joka maksaa 15€. Sitä he eivät ymmärrä, että Suomessa opiskelija on ravintoketjun pohjalla, elää makaronilla ja ketsupilla. Espanjan hintataso esim. ruoan suhteen tuntuu minusta todella edulliselta, kun voin ostaa vaikkapa kilon kanaa vain kolmella eurolla. Sillä saa Suomessa korkeintaan 300g! Olen kertonut kyllä vuolaasti kaikille että Suomi on tosi kallis maa elää ja sen vuoksi saamme enemmän rahaa. En halua olla minkään pohatan maineessa.

Kokkasin tänään muuten ensimmäisen kerran kaasulla! Se oli jännittävää, pelkäsin räjäyttäväni koko kämpän ilmaan. Eka kerta oli vähän hakemista kaasun tarpeen suhteen ja sain spagetit vuorotellen lämpiämään vedessä ja vuorotellen kiehumaan. Jes, opin taas uutta! Nyt olisi ohjelmassa neljä esseetä Espanjan kulttuurihistoriasta. Nam. Voin kertoa että Kyamkiin palatessani kirjoitan mieluusti esseitä - suomen kielellä se on NIIN paljon helpompaa. Yllättävän paljon meillä teetetään kotitehtäviä verrattuna siihen mihin olen Suomessa tottunut. Johtuuko se siitä että olen täällä yliopistossa? En tiedä.

Iso osa ihmisistä ei muuten tajua mikä meidän amk on, koska sellaisia ei juuri maailmalla ole. Moni vaihtari on myös minua nuorempi, koska he aloittavat yliopistot aiemmin kuin me Suomessa. Tämä taas johtuu siitä että he menevät kouluun jo 6-vuotiaina. Sitä ennen esim. espanjalaiset lapset käyvät 3-vuotiaasta asti eskaria, mikä on mielestäni vähän surullista. Harmittaa nähdä metrossa yksin matkustavia taaperoita tekemässä läksyjä pienellä pureskellulla lyijykynällä. :( Tosin täällä siihen on totuttu, se on heille aivan yhtä normaalia kuin esim. päiväkoti meille.

Lopuksi vuorossa päivän lyhyt Spain Fact File!

- Espanjalaiset kuivattavat pyykit ikkunasta ulos kulkevalla narulla. Vaatteet ripustetaan narulle roikkumalla puoliksi ulos ikkunasta ja narua liikutetaan vetämällä toisesta narusta. Tästä syystä minä ostin tänne asuntoon pienen kuivaustelineen...Se maksoi huikeat neljä euroa ja nämä rupesivat jakamaan kustannuksia. Öhöm, en ottanut euroja vastaan.

- Espanjalainen koiranulkoilutus tapahtuu näin: lähde kävelemään kaduille ja anna koiran juosta vapaana missä tahtoo. Ihme kyllä koirat eivät karkaa muutamaa kadun kulmaa kauemmas tai jää auton alle.

- Yleisistä vessoista Espanjassa et löydä käsipaperia. Etkä puhallinta. En tiedä mihin kädet on tarkotus kuivata, joten olen siirtynyt ravistelutekniikkaan.

2 kommenttia:

  1. Moi! Tulin tänne Blogilistalta ja luin saman tien kaikki kirjoituksesi. Tosi hyvin kirjoitat! Terveisiä Suomesta ja mukavaa vaihtoaikaa!

    T. Annukka, joka vietti viidestä ja puolesta yliopistovuodesta puolitoista ulkomailla

    VastaaPoista
  2. Hei ja kiitti!

    Oletkin ensimmäinen "ulkopuolinen" lukija jonka tiedän. :)

    VastaaPoista