maanantai 8. maaliskuuta 2010

Kyllä, jokaisella suomalaisella on roskakori laukussaan

Tosi mukava kun anonyymilukijat ovat alkaneet ilmoittautua! Hyvä tietää, että näitä minun juttuja lukee muutkin kuin kaverit ja tutut. :)

Tänään oli hauska päivä. Ensin heti aamusta olin myöhästyä tunnilta, mutta kiitos pikaspurttini metrotunneleissa ja Madridin kaduilla ehdin kuin ehdinkin paikalle. Treenaan maanantaisin ja keskiviikkoisin espanjan taitojani kielikurssilla. Tänään rohkaisin itseäni ja vedin muutaman ässäkortin hihasta muistellessani lukiossa oppimiani espanjan lauseita. Opettajan kehujen jälkeen olin niin innoissani, etten ajatellut kovin pitkälle kun meidän piti esitellä espanjaksi laukkujemme sisältöä. Lausuin tyytyväisenä "Hay un papelera en mi bolsa!" Opettaja hihitti omituisesti. Mietin mikä meni pieleen... Opettaja meni pöytänsä luo, nosti laukkuaan ja roskakoria ja sanoi "I think your bag is too small for trash can" Ups. Multa meni tohkeissani sekaisin papel ja papelera. Ensimmäinen tarkoittaa paperia, jota minulla oli laukussani, ja jälkimmäinen taas roskakoria. No, tekevälle sattuu. :D

Iltapäivällä opiskeltiin taas Espanjan historiaa ja Rubén, joka yleensä jakaa minulle tappouhkauksia oikein kiitti minua tällä kertaa tunnin jälkeen. Kyllä! Tosin syy oli se, että tämä oli ensimmäinen tunti kun en kysynyt kertaakaan joko saa mennä kotiin. Saavutus sekin! Nyt mulla on tiukka alkuviikko, sillä huomenna ja keskiviikkona on kokeet, minun pitää kirjoittaa taas neljä tiivistelmää ennen keskiviikkoa ja torstaiksi on kirjallisuusessee ja esitelmä. Vau. Plus espanjanläksyt. Huoh.

Ilouutinen oli se, että meidän pitää valita yksi oma suosikki kotimaidemme kuuluisista runoilijoista ja lausua joku tämän runo huhtikuussa pidettävässä tilaisuudessa. Valinta oli kovin helppo, sillä pidän kahdesta runoilijasta ja vain toinen on suomalainen - Eino Leino. Pääsen lausumaan Leinoa koko koulullemme! Eikä kukaan ymmärrä sanaakaan, mutta tilaisuuden tarkoitus onkin kuulla runoja eri kielillä. Odotan innolla! :)

2 kommenttia:

  1. Älähän lämmittele sen läppärin kanssa liikaa, prosessori voi kärvähtää jos se ei jäähdy kunnolla.

    VastaaPoista
  2. Mun kämppikset oli niin ihania, että laittovat lämmöt päälle jotta mien jäätys ja pääsisin täst nuhast!

    VastaaPoista