tiistai 2. maaliskuuta 2010

Black sheep came home

Perheen musta lammas on palannut yöllä kotiin ja köhii nyt huoneessaan viimeisiä pilven jämiä ulos keuhkoistaan. Minut otettiin asumaan tänne tämän tytön tilalle, vuokrasin alunperin hänen huoneensa joka muistutti erehdyttävästi pilveltä haisevaa kaatopaikkaa. Jotenkin kummallisesti tyttö oli sitten eksynyt Amsterdamiin "lomareissulle" ja aivan vahingossa jumittunut sinne kahdeksi viikoksi. Selitys oli "my flight was canseled and then I just had to wait new one". Niin. Eihän Madridiin varmasti lennetä Hollannista kuin kerran viikossa.

Asia on sinänsä aivan sama minulle, sillä sain paremman ja raittiin huoneen sen kaasukammion sijasta, mutta tyttö on ongelma näille asunnon vanhoille asukeille. Tiettävästi tästä neitokaisesta on yritetty päästä jo pitemmän aikaa eroon ja nyt hänellä on häätöukaasi päällä - kuukauden sisään hänet savustetaan ulos (ellei hän tietty ehdi savustaa meitä hengiltä ennen sitä). Tunnelma on pikkuisen kireä ja tiukkaa keskustelua käydään vähän väliä olohuoneessa. Minä opiskelen kiltisti omassa huoneessani ja pysyn erossa tästä välien selvittelystä.

Täällä sisällä on kyllä uskomattoman kylmä! Ulkona tuntuu miltei lämpimämmältä usein. Aamuisin herään tutisevana ja jääpuikot nenästä roikkuen. Nyt olen pukeutunut kaikkiin mahdollisiin vaatteisiin ja kietonut itseni kääröksi huovan sisään, mutta palelen vieläkin. Hyvä esimerkki on myös se, kun huomasin nestemäisen suihkuvaahdon muuttuneen (=jäätyneen) lähes kiinteäksi kylpyhuoneen lattianrajassa... Kivilattiat, seinät ja katot ja tiivistämättömät ikkunat ovat jotain aivan uutta minulle. Jos kehtaisin, ostaisin sellaisen sähkölämmittimen mitä täällä yleensä talvisin käytetään sisällä. Sellaista virallista lämmitystä kuin meillä Suomessa ei Espanjassa ole. Tulisi äkkiä jo kesä! Nämä nauravat minulle kun nenäni muuttuu punaiseksi sisätiloissakin. Pirulaiset.

Olen edelleen niiden samojen esseiden kimpuissa. Puuh. Ainakin tässä preppaantuu englanti kovaa tahtia. Olen kauhukseni huomannut pahoja vaikutteita kielessäni, kun puhun 95% ajasta englantia, 2% espanjaa ja vain kolmisen prosenttia suomea. Joissakin suomenkielisissä sähköposteissani on ihan ihmeellisiä sanoja tai sanajärjestyksiä. Tätä blogia kirjoittaessani keskityn paremmin enkä tee samanlaisia mokia. Olen aina ollut altis esimerkiksi murrevaikutuksille ja nyt nähtävästi muiden kielien vaikutuksille.

Nykyään en myöskään enää tietoisesti "käännä kieltä" päässäni. Alkuun kouluun lähtiessäni huokaisin syvään ja mietin että nyt sitten mennään englannilla. Sittemmin olen sisäistänyt ajatuksen että tässähän mennään koko ajan englannilla! Ahaa! Monesti huomaan myös ajattelevani päässäni englanniksi, koska sillä kielellä minun täytyy ilmaista mahdollinen asiani. Hienoa kehitystä, ennen nääs pelkäsin kamalasti puhua vieraalla kielellä, se oli kammottavan noloa.

Tässä näkymä kattoikkunastani. Itse en siis näe tätä, sillä ikkuna sojottaa suoraan kohti taivasta, mutta kun kameran työntää ulos näyttää tältä. Ollaan näköjään muiden kattojen yläpuolella.

3 kommenttia:

 1. Josefina, etsi Ikeasta untuvapeitto tai peittoja. Riippuu siitä, mihin sinulla on varaa. Jos löydät jostain lampaan taljan, niin hyvä: patjan ja aluslakanan päälle eli lämmittämään ja suojaamaan. - Luullakseni siellä on vuoristossa paimennettu lampaita: ainakin Italiassa ja elokuvissa!
  Tämä on ns. lääkärinmääräys. Kiitos, Josefina, kirjoituksestasi

  VastaaPoista
 2. Piti hetken miettia, mutta tunnistin sitte lopulta!

  Menen viikonloppuna ostamaan ainaki jonkinalaiset petauspatjan, kun nyt nukun pelkilla jousilla..

  VastaaPoista
 3. Hihih, olipas taas hauskaa juttua! :D Ja aivan mahtavat maisemat ikkunasta ulos, näyttää siistiltä! Täältä tullaaaaaan! :))

  -Hirviö

  VastaaPoista