perjantai 19. maaliskuuta 2010

Nimeni on melkein julkkis

As you can see, pistin taustan uusiksi perjantain kunniaksi. Tänään olen taapertanut ympäri kaupunkia hämmästelemässä miksi kaikki kaupat ovat kiinni, kunnes minua infottiin että tänään Espanjassa vietetään vanhempien päivää. Tänään on myös varmasti kansakunnalle erittäin tärkeä päivä, sillä on minun nimipäiväni. Mainitsen sen koska se aiheutti täällä suurta ihmetystä ja ihailua. "Onko sinun nimesi todella kalenterissa?? Voivatko kaikki lukea nimesi kalenterista?? Onko nimesi kuuluisa?" Yritin kyllä kertoa, että Suomessa joka päivä on jonkun nimipäivä...ja sekös vasta erikoista olikin. :D

Leikin myös jo toistamiseen parturia, kun A halusi uudistaa hiusmalliaan. Aiemmin tällä viikolla leikkasin hänen tukkaansa mallinani Rambo-Syltty ja tänään hän halusi vielä lisää pois. No, mikäs siinä - ei muuta kun keittiösakset käteen ja hiukset poikki. A on kunnostautunut viime päivinä laulu-urallaan ja harjoittelee olohuoneessa kovaan ääneen uusia englanninkielisiä sanoja. Kun hänelle opettaa uuden lauseen, hän kokeilee missä kaikissa tilanteissa voi sitä käyttää toistelemalla lausetta kaikille. Tulee jotenkin kummallisesti mieleen pieni lapsi...

Me ollaan Eunjin kanssa vahvistettu liittoamme seikkailemalla kaupungilla asioilla. Hänen kanssaan on vain vähän vaikea mennä kauppaan, kun tytöllä on mukanaan tasan kaksi euroa ja hän miettii kuumeisesti mihin sijoittaisi sen...osta siinä sitten omat ruoat. Ja kun pääsemme kotiin, hän vielä tarjoaa minulle omista ruoistaan! Ihmeellinen tyttö.

Ajattelin pitkästä aikaa jakaa kanssanne muutamia kummallisuuksia uudesta väliaikaisesta kotimaastani. Vuorossa siis Spain Fact File!

- Täällä tuoksuu joka puolella uimahalli, sillä espanjalaiset tuntuvat vannovan siivouksessa kloorin nimeen. Pidän kyllä uimahallin tuoksusta, mutta välillä se tuntuu nenässä ihan huumaavan voimakkaana esim. koulun käytävillä.,

- Kaupassa et löydä maitoa kylmähyllystä. Kaikki maidot myydään lämpimästä, sillä ne on UHT-käsitelty. Tämä oli aluksi suuri hämmästys minulle, mutta nyt olen jo tottunut iskukuumennettuun laktoosittomaan maitoon.

- Espanjassa on ilmeisestikin sallittua tuijottaa, töllöttää ja kyylätä kaikkia. Ihmiset tuijottavat kadulla toisiaan ihan häpeilemättä. Tämä alkaa todella käydä hermoilleni... varsinkin kun tupakoin alhaalla, olen armottoman mulkkauksen kohde. Tämän vuoksi aloin tupakoida kattoikkunastani, en jaksa enää olla maalitauluna.

- Espanjalaisten aksentti englantia puhuttaessa on välillä sangen korostunut ja hassu. Pahinta siinä on se, että kun tarpeeksi kauan kuuntelet - alat itsekin korostaa ihan kummallisesti. Minulle kävi kerran näin tunnilla. Kyllä nolotti.

- Äiti on espanjalaiselle miehelle erittäin tärkeä henkilö. Niin tärkeä, että kaupungilla näkee monesti yhdistelmiä, joissa liikenteessä on nuori pariskunta ja pojan äiti. Istuin kerran tällaista kolmikkoa vastapäätä metrossa. Tyttö yritti ja yritti olla mieliksi, mutta anoppi vaan tuhahteli ja piti poikaansa kädestä. Isoa poikaa. Järkyttävintä oli se, että poika tuhahteli äidin mukana. Voi tyttöparkaa...

Madrid kärsii hetkellisestä sateesta kauniiden ja kuumien hellepäivien jälkeen. Minä istun kattohuoneessani opiskelemassa. Ensi viikolla on parit midtermit ja esseitä riittää tehtäväksi. Nice.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti