torstai 4. maaliskuuta 2010

How to make money in Madrid

Tulin tänään siihen tulokseen, että jokaisella pitäisi olla kämppiksenä yksi Andrew. Hän on ihan mielettömän hyvä tyyppi! En ole tavannut toista yhtä hyväntuulista ja rentoa ihmistä. Andrew on myös suloisen liikuttava symppis. Esimerkiksi tänään kun maksoin vuokrani, hän otti setelit käteensä ja esitti kiinalaisen niiauksen ja kummarruksen tapaisen kiitoksen. En edes kiinnittänyt tähän sen kummemmin huomiota, kunnes Andrew sanoi tohkeissaan "Oh sorry, I did it again! I just feel so chinese that sometimes I forget that I´m not". ...melkein nauratti. Eihän kukaan voi haluta noin kovasti olla kiinalainen!

Seuraavaksi olin tiskaamassa kun tämä meidän "kiinalainen" saapui keittiöön puhumaan englantia - Andrewn lempijuttu heti kiinalaisuuden jälkeen. Opetin häntä sanomaan "I´m washing my dishes", jonka jälkeen hän paineli innokkaasti olohuoneeseen kysymään jokaiselta englanniksi josko näiden tarvitsisi tiskata. :D Uskomaton kaveri.

Tänään ajattelin esitellä teille hieman Madridin vaihtoehtoista elinkeinoelämää, sillä olen huomannut että ihmiset ovat keksineet täällä hyviä vaihtoehtoja työnteolle. Toimeentulon voi selkeästikin tienata monella tapaa. Espanjan tyyliin tietty. Tässä top 5.

1. Varasta

Suosituin ja nopein keino ansaita rahaa. Madrid pitää neljättä sijaa listalla maailman lomakohteista, joissa taskuvarkaat iskevät useimmiten. (Ensimmäinen sija on muuten Barcelonalla, hyvä espanjalaiset!) Madridilainen taskuvaras on ääntä nopeampi ja huomaat hänen vierailunsa vasta reilusti sen jälkeen kun rosvo on pötkinyt pakoon. Etenkin metrossa ja metropysäkeillä kannattaa pitää laukkua aina etupuolella. Minulta ei ole vielä viety mitään. Onneksi.

2. Soita tai laula

Madrid on aina tulvillaan jos jonkinmoista trubaduuria. Metrotunnelit täyttyvät jo aamusta musikanteista, jotka esittelevät mitä erinäisempiä musiikillisia taitojaan ja toivovat näin tienaavansa rahaa. On viulustia, kitaristia, triangelinsoittajaa, huilunsoittajaa, harpunsoittajaa ja ties mitä soittajaa. Joskus ne tunkevat metroonkin mölyämään. Et tarvitse kummoista musiikinlahjaa kun kelpaat jo katusoittajaksi, tämän olen huomannut ja kuullut totisesti. Joskus taustanauha äläköi kovempaa kuin itse trubaduuri. Ja ihmiset (turistit) todella antavat näille rahaa.

3. Friikkisirkus

Jos sinulla on vamma, laita se näytille ja kerää katsojilta rahaa. Tämä on mielestäni lähes kurjin konsti, mutta melko käytetty. Eri tavoin vammaiset ihmiset menevät keskustaan ja asettuvat johonkin kulmaan esittelemään vääntynyttä jalkaansa, puuttuvaa kättänsä, leuassa kasvavaa korvaansa tai kasvaimen peittämiä kasvojaan. Tämä on todella todella kurjaa, mutta ihmiset maksavat...

4. Muutu patsaaksi

Madridin keskustassa jokaisella elävällä patsaalla on oma paikkansa ja siitä heidät voi löytää töröttämästä aamusta iltaan. Jutun ideana on siis se, että ihminen tekeytyy paikalleen patsaaksi ja pysyy ihan käsittämättömällä tavalla tismalleen liikkumatta. Puerta del Solilta löytää Toy Story-hahmon ja Starwars-karvaolion sekä kultaisen vartijapatsaan ja hiekkaukon. En jaksanut käydä kuvaamassa niitä, sillä minun olisi pitänyt luopua vähintään yhdestä sentistä.

5. Kerjää

Aina voi tietysti valita tämän konstin. Esimerkiksi tässä minun kotikadulla liikkuu joka päivä mies joka pukeutuu mahdollisimman huonosti ja kulkee ympyrää mutisten kaikille "en ole syönyt viikkoon, annan euro leipään". Jos muutama ihminen antaa, kaveri painelee läheiseen pubiin oluelle. Näppärää ja helppoa. Luulen että tämä mies asuu jossain tässä ihan naapurustossani ja on vain keksinyt hyvän konstin tienata kaljarahat turistien hyväuskoisuudella.


Mulla on jo viikonloppu, jes! :)

1 kommentti:

  1. Kukaan ei ole vaan vaivautunut pöllimään sulta, kun ne luulee, että olet täysin tyhjätasku opiskelija.

    Anna sille juoppo kerjäläiselle käntty käteen ja katso miten se reagoi sun avuliasuuten.

    Hyvää viikonloppua!

    t. tuleva tiukkis ope

    VastaaPoista